چگونه از بریس های خود مراقبت کنیم؟
بعد از انجام ارتودنسی و وصل کردن بریس به دندانهایتان ، باید از بریس هایتان مراقبت کنید تا به آنها آسیبی نرسد و از بعضی مواد غذایی اجتناب کنید ، اما چگونه از بریس های خود مراقبت کنیم؟ نگران نباشید ، در کمترین زمان ممکن دوباره می توانید بدون هیچ رژیم غذایی هرچیزی را که دلتان می خواهد بخورید.
مواد غذایی که باید از آنها اجتناب کنید
- غذاهای جویدنی که فشار زیادی به دندان و بریس وارد می کنند.
- غذاهای ترد ( ذرت بو داده ، چیپس ، یخ )
- غذاهای چسبناک
- غذاهای سفت ( آجیل ، آب نبات های سفت )
- سبزی جات و میوه هایی که نیاز به گاز گرفتن دارند ( ذرت روی بلال ، سیب ، هویج )
مواد غذایی که می توانید بخورید
- لبنیات
- نان
- غلات ( ماکارونی ، برنج پخته شده نرم )
- گوشت / مرغ ( مرغ پخته شده نرم ، کوفته )
- غذاهای دریایی ( ماهی تن )
- غذاهای گیاهی ( پوره سیب زمینی ، اسفناج بخارپز ، لوبیا و … )
- میوه ها ( موز ، آب میوه ها و … )
- بستنی ( بدون آجیل )
- کیک نرم
و …
درد ناشی از بریس های وصل شده
بعد از وصل کردن بریس ها ، ممکن است احساس درد در قسمت دندان هاایجاد شود ، این درد به مدت سه تا پنج روز کاملا طبیعی می باشد. اگر درد شدید است ، از ایبوپروفن یا هر چیزی که به طور معمول برای سردرد یا درد مشابه آن استفاده می کنید ، استفاده کنید ( البته با مشورت قبلی از دکتر دندانپزشک ).
تا زمانی که دهان و دندانهایتان به بریس ها عادت کنند ، لب ها ، گونه ها و زبان شما نیز ممکن است به دلیل برخورد به سطح بریس ها ، برای یک تا دو هفته تحریک و یا زخم جزیی شوند که این مورد هم طبیعی است. اگر زخم ها ادامه داشته باشد و به بریس ها عادت نکنید می توانید از موم ارتودنسی استفغاده کنید.
همچنین می توانید دهان خود را با یک دهان شویه که دندانپزشک برای شما تجویز کرده و یا آب نمک بشویید.
شل شدن دندان بعد از وصل کردن بریس
اگر دندان های شما کمی شل شد ، نگران نباشید. این طبیعی است! بریسهای شما ابتدا باید دندانهایتان را شل کنند تا آنها در موقعیت مناسب قرار گیرند. به محض جابجایی مجدد دندان ها ، دیگر شل و لق نمی شوند.
شل شدن سیم بریس ها
اگر سیم یا باند شل شد ، نگران نباشید زیرا این اتفاق گاهی اوقات می افتد. اگر سیم بیرون زده و تحریک کننده است ، با احتیاط از یک ابزار مثل ( پشت قاشق ) استفاده کنید تا سیم بیرون زده را به آرامی سر جای خودش قرار دهید. در صورت نتیجه نگرفتن و یا جدا شدن یک تکه از سیم موم یا پنبه مرطوب را روی سیم قرار دهید تا از میزان آزار آن کم شود و بعد به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
مسواک زدن بریس ها
مسواک زدن و نخ دندان کشیدن هنگام استفاده از بریس مهمتر از همیشه است! به این دلیل که پس از درمان ارتودنسی سلامت دندان ها و لثه ها مهم است. وقتی که بریس ها وصل می شوند ، روش صحیح مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را دندانپزشک به شما می گوید ، اگر فراموش کرد و یا به هر دلیلی به شما نگفت به او یادآوری کنید و بخواهید که به شما توضیح دهد.
برخی از عوامل خطرناکی که با رعایت نکردن بهداشت در هنگام وجود ارتودنسی ممکن است پیش بیاید شامل : ایجاد شده پوسیدگی و حفره در دندان ها و التهاب لثه / پریودنتیت (بیماری لثه) است.
بیمارانی که برای حفظ بهداشت دهان و دندان دچار مشکل هستند ممکن است برای تمیزکاری حرفه ای نیاز به مراجعه مکرر به دندانپزشک داشته باشند و بزرگسالانی که سابقه بیماری لثه دارند باید در طی درمان ارتودنسی تحت نظر پریودنتیست قرار بگیرند.
نکته : ضربه زدن به دهان هنگام وجود بریس در دهان می تواند یک تجربه بسیار دردناک باشد و لب و گونه های شما در برابر ضربه زخم شوند پس باید بسیار مراقب باشید.
برخی نکات مهم برای نگهداری بریس ها
آیا بریس ها زنگ می زنند؟
خیر. بریس های امروزی از مواد مستحکم جدید مانند آلیاژ تیتانیوم ساخته شده اند و زنگ نمی زنند.
آیا با وجود بریس در دهان می توان ورزش کرد؟
بله ، اما حتما باید از محافظ دهان استفاده شود. محافظان دهانمی توانند از شکستگی فک نیز محافظت کنند. محافظ های دهان برای هر فردی توصیه می شود ، خواه بریس داشته باشد یا نداشته باشد.
شل شدن سیم در پشت دندانها
اگر سیم اصلی از روی دندان مولر پشتی شما خارج شده است ، سعی کنید سیم را با یک انبر یا سوزن سوراخ دار سرجای خود قرار دهید. اگر سیم به شما فشار نمی آورد ، یک تکه موم روی منطقه قرار دهید و اگر سیم به شما فشار می آورد و موم کمکی نمی کند ، سریعا به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
براکت شل
اگر یک براکت شل شود ، معمولاً به سیم اصلی متصل است. اگر بریس به دور سیم بپیچد و منبع تحریک شود ، می توان از موچین برای تغییر مکان استفاده کرد. با مطب دندانپزشک تماس بگیرید و وضعیت خود را اطلاع دهید اگر مشکل شما جدی باشد یک وقت ملاقات برای شما تعیین می کنیم.
شکستگی بریس
اگر قسمتی از بریس شما خراب شد ، قطعه را نگه دارید و به دندانپزشک مراجعه کنید و حتما آن قطعه را همراه خود داشته باشید.
اگر قسمتی از بریس شکست و آن را قورت دادید ، آرام باشید. این حالت معمولاً وارد معده می شود و در حین دفع از بدن خارج می شود. با این حال ، در صورت بروز مشکل در تنفس ، باید فوراً به پزشک اطلاع دهید. برای تعیین محل قطعه بلعیده شده از طریق اشعه ایکس از شما عکس برداری می شود.
اگر یک بریس ترک خورد ، آن را از دهان خود خارج کنید و همه قطعات را برای تعمیر به مطب دندانپزشکی ببرید.
در آخر هر مشکلی که برای بریس ها پیش آمد می توانید با تماس و گرفتن وقت قبلی از دندانپزشک خود به مطب مراجعه کنید و مورد معاینه قرار بگیرید ، اگر مشکلی پیش آمده باشد دندانپزشک مشکل را برطرف می کند.
می توانید با ما تماس بگیرید تا درباره دندان های خود مشاوره دریافت کنید ، امیدواریم که این مطلب ( چگونه از بریس های خود مراقبت کنیم؟ ) مورد رضایت شما عزیزان واقع شده باشد. برای دیدن مطالب بیشتر به سایت کلینیک حکیم مراجعه کنید.