کامپوزیت ونیر
یکی از روش های ترمیمی زیبایی دندانپزشکی کامپوزیت ونیر است که به منظور اصلاح طرح لبخند با مواد همرنگ دندان به صورت محافظه کارانه مورد استفاده قرار می گیرد و مانند خمیری نازک است که توسط دندانپزشک روی سطح جلویی دندان مالیده شده و سپس فرم داده می شود و معمولا با نام های ونیر کامپوزیت، لمینیت کامپوزیتی و یا کامپوزیت دندان نیز شناخته می شود.
با ساخت کامپوزیت های نانو، دوام و کیفیت آمگوزیت ها بسیار افزایش پیدا کرده است. استحکام و دوام مواد کامپوزیتی باعث شده است که از آنها به منظور رفع تمامی مشکلات زیبایی دندان ها اعم از شکستگی و لب پریدگی دندان ها، پر کردن دندان ها، بستن فاصله بین دندان و همچنین سفید کردن دندان ها استفاده شود. مزیت مهم کامپوزیت ونیر این است که برای استفاده از آن نیازی به تراش مینای دندان وجود ندارد.
کامپوزیت ونیر از بهترین روش های زیباسازی و ترمیم دندان هاست که امکان ترمیم آن در صورت شکستن و خورد شدن و همچنین هزینه پایین آن، باعث شده است که این روش از روش های محبوب و کاربردی زیباسازی و ترمیم دندان ها به شمار برود.
مدت زمان و نحوه انجام کامپوزیت ونیر
انجام این نوع کامپوزیت تنها در یک جلسه انجام می شود. در واقع، برای انجام به قالب گیری و فرستادن قالب ها به لابراتو دندانپزشکی نیازی نیست و نصب آن در مطب دندانپزشکی توسط دندانپزشک در یک جلسه انجام می شود.
انجام کامپوزیت ونیر به تبحر و تجربه دندانپزشک بسیار بستگی دارد. تا جایی که دندانپزشک می تواند با استفاده از این روش یک لبخندی بسیار جذاب و خاص را برای فرد به وجود بیاورد.
برای استفاده از کامپوزیت ونیر، دندانپزشک لایه ای نازک از مواد کامپوزیتی را روی سطح بیرونی دندان قرار می دهد. پس از آن با استفاده از یک نور مخصوص و با استفاده از دستگاه لایت کیور، مواد کامپوزیتی روی دندان سخت و سفت می شوند. پس از آن، به مواد کامپوزیتی روی دندان شکل و فرم داده می شود.
همانطور که گفته شد، استفاده از این کامپوزیت یک روش محافظه کارانه است و برای استفاده از آن، نیازی به تراش دادن دندان وجود ندارد زیرا لایه کامپوزیتی قرار داده شده روی دندان بسیار نازک است.
استحکام و دوام کامپوزیت ونیر
روش کامپوزیت ونیر درصورتی که با استفاده از مواد با کیفیت و به درستی انجام شود، از مقاوم ترین و بادوام ترین روش های زیباسازی دندان به شمار می رود. در صورتی که این روش توسط یک متخصص دندانپزشکی ترمیم و زیبایی به درستی و بسیار با دقت انجام شود، هر گز دچار پوسیدگی نشده و از دندان جدا نمی شود. همچنین در صورتی که دچار شکستگی و یا لب پری شود، امکان ترمیم آن به بهترین شکل ممکن وجود دارد.
اما نکته ای که در این جا اهمیت دارد این است که، پوسیدگی دندان هیچ ارتباطی با کامپوزیت و یا سایر روش های زیبا سازی دندان ندارد. در واقع، امکان پوسیده شدن دندان های طبیعی حتی پس از استفاده از کامپوزیت وجود دارد. در این صورت، اگر بهداشت دهان و دندان به درستی رعایت نشود، دندان دچار مشکلات عفونت ریشه شده و در این شرایط، نیاز به درمان عصب کشی وجود خواهد داشت.
انتخاب رنگ کامپوزیت ونیر
به دلیل گسترده بودن رنگ در روش کامپوزیت ونیر، بسیاری از افراد برای سفید کردن دندان های خود این روش را انتخاب می کنند. اما با توجه به این نکته که اصلاح طرح لبخند به معیارهایی مانند جنسیت افراد، سن و رنگ پوست چهره افراد بستگی دارد، توصیه می شود دندانپزشک در جلسه اول و در واقع، قبل از شروع درمان کامپوزیت، از انتظارات فرد از این درمان اطلاع داشته باشد تا در نهایت، با توجه به معیارهای فوق و همچنین با توجه به سلیقه فرد رنگ کامپوزیت انتخاب شود.
در برخی موارد، انتخاب سفیدترین درجه کامپوزیت بسته به درخواست بیمار وجود دارد اما در برخی شرایط نیز، فرد باید درجه های بعدی را انتخاب کند. در این صورت، توصیه می شود در هنگام انتخاب رنگ کامپوزیت خود به تجربه و توصیه های دندانپزشک خود عمل کنید تا نتیجه بهترین از درمان دریافت کنید.
سن مناسب برای استفاده از روش کامپوزیت ونیر
همانطور که گفته شد این روش برای اصلاح طرح لبخند محبوبیت بالایی دارد و افراد بسیاری در سن های مختلف تمایل دارند تا با استفاده از کامپوزیت های ونیر دندان های خود را زیبا کنند.همانطور که در بالا نیز اشاره شد، کامپوزیت ونیر دندان در پوشش بدرنگی ها و یا رفع بدشکلی های دندانی بسیار کاربرد دارد.
معمولا استفاده از این روش هیچ محدودیت سنی ندارد اما به توصیه متخصصین دندانپزشکی، استفاده از این روش برای افرادی با سنین پایین و قبل سن بلوغ در کودکان و نوجوانان توصیه نمی شود. زیرا در این سنین، رشد دندان ها تکمیل نشده است و در صورت استفاده از کامپوزیت های ونیر، به مرور زمان بین لثه و دندان ها فاصله ایجاد می شودو ظاهر نامناسبی در چهره و لبخند فرد شکل می گیرد.
گرچه در برخی موارد خاص، مانند وجود نقص های ژنتیکی که باعث بدشکل شدن مادرزادی دندان ها شده است، می توان از این روش استفاده کرد. اما معمولا در این شرایط، فرد باید هر چند مدت یکبار برای ترمیم کامپوزیت ها به متخصص دندانپزشک خود مراجعه کند.
موارد کاربرد کامپوزیت های دندانی
کامپوزیت های ونیر در دندانپزشکی معمولا به منظور ترمیم دندان ها مورد استفاده قرار می گیرند. در بسیاری از موارد، فرد دندان های نامنظمی دارد و در این صورت، زمان کافی برای درمان های طولانی مانند ارتودنسی وجود ندارد. در این شرایط، یکی از بهترین روش ها برای فرد در صورتی که مشکل نامنظم بودن دندان ها خفیف باشد، استفاده از کامپوزیت های ونیر دندانی است.
اما کاربرد مهم و تاثیرگزار کامپوزیت های ونیر دندان، اصلاح رنگ دندان هاست که معمولا بیشتر افراد نیز به همین دلیل از کامپوزیت های ونیر استفاده می کنند. در برخی موارد، فرد مراجعه کننده برای دندان های خود رنگ خاصی را در نظر گرفته است که با سایر روش های دندانپزشکی، امکان سفید کردن دندان ها به این رنگ قابل اجرا نیست. در این موارد نیز از کامپوزیت ونیر دندان استفاده می شود و در واقع، این روش بهترین گزینه برای این موارد است.
امیدواریم که این مطلب ( کامپوزیت ونیر ) مورد رضایت شما عزیزان واقع شده باشد. برای دیدن مطالب بیشتر به سایت کلینیک حکیم مراجعه کنید.