کشیدن دندان
زمانی که دندان پوسیده شده و یا به عبارتی بیمار می شود ، درد دندان و حساسیت های آن آغاز می شود. برخی از دردهای دندانی غیر قابل تحمل هستند و با عصب کشی دندان ، درمان نمی شوند. در این صورت ، کشیدن دندان آسان ترین گزینه است.
در زمان های قدیم، خارج کردن دندان آسیب دیده و یا در واقع ، کشیدن آن بهترین و آسان ترین راه برای درمان عفونت و درد دندانی بوده است اما امروزه ، با پیشرفت علم و همچنین با پیشرفت تکنولوژی ها و تجهیزات دندانپزشکان می توانند از تکنیک های مخصوص استفاده کرده و تا حد امکان از کشیدن دندان صرف نظر کنند.
تقریبا بیشتر مردl با فواید و تاثیرات مثبت دندان های خود آشنا نیستند ؛ به همین دلیل با شروع درد دندان به سراغ آسان ترین روش ، یعنی همان کشیدن دندان می روند. توصیه می شود قبل از انتخاب این تصمیم تاثیرگزار ، تمام نتایج را مد نظر قرار داده و در این رابطه اطلاعات کافی کسب کنید. در این مقاله، شما می توانید اطلاعات مورد نیاز در رابطه با کشیدن دندان ، اعم از مراحل کشیدن ، نحوه درمان و نکات و مراقبت های بعد از کشیدن را ، مطالعه کنید.
دلایل کشیدن دندان
کشیدن دندان یا در واقع ، در آوردن دندان از جایگاهش که همان استخوان فک است ، یکی از راه حل های دندانپزشکی می باشد که ممکن است دندانپزشک طبق شرایط و وضعیت دندان های فرد بیمار ، این درمان را تجویز کند. برای کشیدن می توان علت های مختلفی را بیان کرد که شایع ترین آنها عبارتند از :
- وارد شدن ضربه به دندان
- ایجاد پوسیدگی های عمیق و یا شکستگی در دندان ها
- عفونت بیش از اندازه
- از بین رفتن قسمتی از دندان
- بروز بیماری های دندانی مانند بیماری پریودنتال که به عنوان بیماری لثه نیز شناخته می شود.
- کج بودن بیش از حد دندان که منجر به نامرتبی شدید در دندان ها شود.
در صورتی که هر یک از این علائم را در دندان خود مشاهده کردید، بهتراست به دندانپزشک مراجعه کنید تا درمان مناسب برایتان تجویز شود. بدیهی است که دندان های طبیعی انسان ها قوی تر هستند و نسبت به دندان های مصنوعی عملکرد بهتری دارند. از طرفی، مراقبت از دندان های طبیعی آسان تر است.
امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی و همچنین با افزایش تکنیک ها و تجهیزات مدرن ، نگهداری و ترمیم دندان های طبیعی بسیار آسان تر از قبل شده است. اما در هر صورت این دندانپزشک است که تشخیص می دهد ، کدام یک از روش ها برای دندان شما مناسب تر است و ممکن است در نهایت ، درمان کشیدن دندان را تجویز کند.
مراحل کشیدن دندان
این عمل طی یک سری مراحل انجام می شود، که عبارتند از :
-
تزریق بی حسی
در ابتدا و قبل ازشروع هر کاری ، دندانپزشک در ناحیه استخوان فک بی حسی موضعی تزریق می کند که باعث می شود این ناحیه و بافت لثه و دندان ، بی حس شده و در واقع کشیدن دندان بدون درد انجام شود. معمولا 10 تا 15 دقیقه بعد از تزریق بافت لثه و دندان کاملا بی حس می شود و شما طی درمان هیچ دردی را احساس نمی کنید.
-
جدا کردن دندان از استخوان فک
ریشه دندان به صورت بسیار سفت در داخل استخوان فک قرار دارد و این ناحیه با رابطی به نام پریودنتال خیلی محکم در جای خود نگهداری می شود. در این مرحله ، دندانپزشک با استفاده از یک ابزار مخصوص کناره های دندان را باز کرده و کم کم دندان را از استخوان فک جدا می کند. در این زمان نیز ممکن است بیمار کمی احساس درد داشته باشد که دندانپزشکان معمولا باز هم بی حسی تزریق می کنند تا درد کمتر شود.
-
حرکت دادن دندان
پس از اینکه نواحی کناری دندان با کمک ابزار مخصوص به عقب و جلو حرکت داده شدند ، در نهایت دندانپزشک به راحتی جایگاه دندان را شل کرده و در این صورت دندان از محل خود خارج می شود.
جلوگیری از خونریزی پس از کشیدن دندان
یکی از موارد مهم خونریزی لثه ها است که می تواند روی سلامتی فرد تاثیرگزار باشد. در این صورت شما می توانید با رعایت چند نکته این خونریزی را متوقف کنید.
پس از کشیدن می توانید یک کمپرس یخ مرطوب را روی لثه ها قرار داده و با استفاده از آن محل کشیدگی را ماساژ بدهید. پس از آن باید یک گاز استریل شده را در محل خونریزی دندان قرار داده و با استفاده از دندان آن را گاز بگیرید. این عمل را به مدت 45 دقیقه مداوم تکرار کنید. در صورتی که گاز استریل ندارید می توانید از حوله تمیز استفاده کنید. با این روش ، خونریزی به مقدار زیادی کاهش پیدا می کند.
بهتر است دراز کشیده و سر خود را در حالت رو به بالا قرار دهید. در این صورت فشار خون کاهش پیدا کرده و فرایند خونریزی سریع تر قطع می شود. استراحت پس از کشیدن دندان در بهبود وضعیت جسمی و قطع خونریزی بسیار موثر است. در این صورت ، بهتر است از فعالیت های شدید و و ورزش های پرتحرک جلوگیری کنید.
توصیه می شود در خوردن و نوشیدن غذاها دقت کنید. ایجاد فشار روی ناحیه کشیدگی و یا ناحیه دارای خونریزی باعث می شود که خونریزی افزایش پیدا کند. در این صورت از خوردن غذاهای سفت و یا نوشیدنی های خیلی سرد و یا خیلی گرم پرهیز کنید. همچنین توصیه می شود از نوشیدنی های گازدار استفاده نکنید.
اقدامات پس از درمان
در روز اول ، از سوپ ولرم، آب میوه طبیعی و بستنی استفاده کنید. روز دوم ، سعی کنید محل کشیدگی را با استفاده از محلول دهانشویه کلرهگزیدین خیلی ملایم شستشو دهید. توصیه می شود شستشوی محل جراحی را روی 3 بار و به مدت یک هفته ، روزانه انجام دهید. به جای محلول دهانشویه کلرهگزیدین می توانید از آب نمک رقیق نیز برای شستشو استفاده کنید.
در روزهای بعدی ، مسواک زدن باید با احتیاط و با دقت و ملاحظه بالا انجام شود. به خصوص در نواحی نزدیک به محل کشیدگی مسواک زدن باید به دقت و با ملایمت انجام شود.
ممکن است تا چندین روز پس از درمان در ناحیه کشیدگی احساس درد داشته باشید. برای این منظور نیز معمولا متخصص مسکن های ضدالتهاب را تجویز می کند که در کاهش درد بسیار موثرند.
امیدواریم که این مطلب ( کشیدن دندان ) مورد رضایت شما عزیزان واقع شده باشد. برای دیدن مطالب بیشتر به سایت کلینیک حکیم مراجعه کنید.