02634027070

02634027071

LOCATION

البرز - فردیس - بین فلکه دوم و سوم - مابین خیابان 25 و 27

ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی

آنچه در این نوشته خواهید خواند:

ارتودنسی نامرئی

به جرات می توان گفت یکی از پرطرفدار ترین روش های درمان ارتودنسی، ارتودنسی نامرئی است. افرادی که تمایلی به استفاده از براکت های ارتودنسی و یا افرادی که به دلیل ایجاد ظاهر ناخوشایند در طول درمان، از این درمان صرف نظر می کنند، می توانند از این روش استفاده کنند.

روش ارتودنسی بدون سیم است. مراحل این روش ارتودنسی با ارتودنسی ثابت فلزی کاملا متفاوت است. ارتودنسی نامرئی از پلاستیک شفاف تهیه می شود و راهی مناسب برای افرادی است که تمایلی به استفاده از براکت های فلزی ندارند.

اما نکته ای که در این جا اهمیت دارد، این است که استفاده از روش درمانی ارتودنسی نامرئی به شدت ناهنجاری موجود و وضعیت دندان های فرد بستگی دارد؛ به همین دلیل استفاده از این روش برای تمامی افراد امکان پذیر نمی باشد. در نهایت، این متخصص ارتودنسی است که با بررسی و معاینه دقیق وضعیت دندان ها و فکین، بهترین روش درمان ارتودنسی به شما پیشنهاد می دهد.

انواع ارتودنسی نامرئی

روش درمان این نوع ارتودنسی، انواع متفاوتی دارد که عبارتند از :

  • ارتودنسی نامرئی با استفاده از پلاک های شفاف :

در این روش از ارتودنسی نامرئی، درمان همانند روش ارتودنسی ثابت انجام می شود اما تفاوت آن با روش ارتودنسی ثابت در این است که در این روش، به جای استفاده از براکت های فلزی یا رنگی، از براکت های شفاف و بدون رنگ استفاده می شود. به همین دلیل، ظاهر نامطلوب براکت های فلزی را ایجاد نمی کنند. جنس این براکت ها نیز معمولا پلاستیکی و یا سرامیکی است.

  • ارتودنسی نامرئی با استفاده از الاینرهای شفاف و بدون استفاده از سیم :

در این روش از ارتودنسی نامرئی، پس از اینکه از دندان ها قالب گیری می شود، قالبی مناسب دندان های فرد در لابراتور دندانپزشکی ساخته می شود و فرد می تواند از این قالب در تمامی ساعات شبانه روز استفاده کند. در این صورت، می تواند در زمان های مورد نیاز قالب را از روی دندان ها برداشته و مجددا روی آنها قرار دهد. به همین دلیل این روش از انواع روش های ارتودنسی متحرک به شمار می رود.

مراحل ارتودنسی نامرئی

توجه داشته باشید که قبل از هرگونه اقدامی برای درمان، یکی از تاثیرگزارترین عوامل انتخاب یک متخصص ارتودنسی باتجربه و باتبحر است. پس از آن، زمانی که متخصص ارتودنسی را انتخاب کردید و درباره روش ارتودنسی نامرئی اطلاعات و احتمالات لازم را کسب کردید، می توانید مراحل درمان ارتودنسی نامرئی را آغاز کنید.

مراحل این نوع درمان ارتودنسی، عبارتند از:

  • جلسه اول

در اولین جلسه متخصص ارتودنسی دندان های شما را به دقت بررسی و معاینه می کند. در صورت نیاز عکس های سه بعدی از دندان های شما تهیه شده و دندان ها دقیق تر مورد بررسی قرار می گیرند. در این مرحله، در صورتی که نیاز به درمان های عمومی دندانپزشکی مانند پر کردن، کشیدگی و یا حتی عصب کشی موجود باشد، ابتدا این درمان ها انجام شده و دندان ها برای شروع درمان آماده سازی می شوند.

  • درمان های عمومی

پس از انجام درمان های عمومی دندانپزشکی و پس از آماده سازی دندان ها، قالب گیری از دندان ها انجام می شود. قالب های تهیه شده به لابراتورهای مخصوص دندانپزشکی فرستاده می شوند.

  • طراحی قالب

در لابراتورهای دندانپزشکی قالب های مخصوص دندان های شما طراحی و تهیه می شوند.

  • مرحله آخر

در نهایت، قالب های آماده شده روی دندان ها قرار می گیرند.

هدف از انجام درمان های ارتودنسی، از جمله ارتودنسی نامرئی، زیباسازی دندان ها و منظم کردن دندان های ناصاف است. همانند سایر روش های ارتودنسی، با ایجاد فشار روی دندان ها، باعث حرکت آنها شده و در نهایت، دندان ها صاف و منظم می شوند.

مزایای ارتودنسی نامرئی

روش درمانی این نوع ارتودنسی مزایای  زیادی دارند که عبارتند از:

  • ظاهر نامرئی این درمان :

همانطور که از نامش پیداست، غیرقابل مشاهده است. قالب های ارتودنسی نامرئی کاملا شفاف هستند، به همین دلیل روی زیبایی چهره و لبخند فرد تاثیر منفی نمی گذارد. این روش برای افرادی که تمایلی به دیده شدن بریس ها روی دندان هایشان ندارند، بهترین گزینه درمان ارتودنسی است.

  1. راحتی در استفاده :

قالب های نامرئی بسیار نرم هستند و به همین دلیل، افراد با استفاده از قالب های این روش ارتودنسی احساس راحتی بیشتری نسبت به بریس های سنتی دارند. همچنین این قالب ها کاملا اندازه و هماهنگ با دندان ها ساخته می شوند و به همین دلیل، باعث ایجاد زخم و یا سایش در دهان نمی شوند.

  • بهبود نظافت بهداشت دهان و دندان :

قالب های این نوع ارتودنسی متحرک بوده و قابل برداشتن هستند. در این صورت، بیمار زمانی که می خواهد دندان هایش را مسواک بزند کافی است قالب ها را از روی دندان های خود برداشته و مجددا روی آنها قرار دهد. علاوه بر آن، قالب های ارتودنسی نامرئی نیز قابل شستشو هستند و در صورت کدر شدن می توان آنها را با استفاده از مسواک های مخصوص تمیز کرد.

  • طول دوره درمان کوتاه تر :

با استفاده از روش ارتودنسی نامرئی، فرد بیمار زمان کمتری را برای مراجعه به مطب متخصص صرف می کند. سایر روش های ارتودنسی نیازمند تنظیم براکت ها توسط متخصص ارتودنسی در طول دوره های مختلف هستند اما این روش، تعداد مراجعات کمتری برای مراجعه به متخصص نیاز دارد.

  • عدم محدودیت غذایی :

از نظر برخی افراد، بدترین قسمت درمان ارتودنسی محدودیت های غذایی است. در این صورت، در طول سایر دوره های ارتوددنسی شما نمی توانید غذاهای سفت و چسبنده را بخورید. اما در طول دوره درمانی شما می توانید با خارج کردن قالب ها، هر نوع ماده غذایی را میل کرده نگران گیر کردن باقی مانده مواد غذایی لابه لای دندان هایتان نباشید.

  • نتیجه گیری سریع :

در طول دوره درمانی، در صورتی که بیمار به توصیه های متخصص عمل کند، بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کند و به طور منظم از قالب های ارتودنسی نامرئی استفاده کند، در کوتاه ترین زمان ممکن از این درمان نتیجه می گیرد.

معایب درمان ارتودنسی نامرئی

در کنار تمامی مزایایی که برای روش درمانی ارتودنسی نامرئی ذکر شد، این روش یکسری معایب را نیز شامل می شود، که عبارتند از:

  • احتمال گم شدن پلاک با توجه به متحرک بودن درمان
  • عدم نتیجه دهی این درمان برای برخی ناهنجاری های شدید فکی و استخوانی
  • هزینه بالا نسبت به سایر روش های معمول ارتودنسی
  • مناسب نبودن روکش های ارتودنسی برای برخی افراد با شرایط خاص
  • سست شدن احتمالی ریشه دندان و تاثیر منفی احتمالی روی عصب
  • سازگاری نداشتن روکش های نامرئی با برخی دندان ها در طول دوره درمان

ارتودنسی نامرئی برای برخی افراد به بهترین شکل ممکن نتیجه می دهد، تنها کافی است در طول دوره درمان بهداشت دهان و دندان را رعایت کرده و طبق دوره های تعیین شده به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید.

امیدواریم که این مطلب ( ارتودنسی نامرئی ) مورد رضایت شما عزیزان واقع شده باشد. برای دیدن مطالب بیشتر به سایت کلینیک حکیم مراجعه مراجعه کنید.